حساسیت های پوستی

متخصص پوست و مو

حساسیت های پوستی


حساسیت های پوستی
اقسام بسیاری از بیماری های آلرژی وجود داراست که عمده ترین آن‌ها دربرگیرنده آلرژیهای پوستی و تنفسی میباشد . منابع بروز الرژیها نیز متنوع و مشمول مفاد تحت متخصص پوست و مو  میباشد :

آلرژی های غذایی : این آلرژی از طریق مصرف غذای خاص به وجود می آید. علایم مرتبط با آلرژی غذایی معمولا تعدادی دقیقه بعد از میل کردن غذاهای حساسیت زا بروز می کند ولی برخی از این نوع غذاها حتی تا تعدادی ساعت بعد از آن هم واکنش علامت می دهد.
ممکن میباشد این نماد ها صرفا در نواحی دور و بر دهن، لب ها و محدوده گوارشی پدید آید یا اینکه ممکن میباشد در نواحی دیگر تن هم این علایم خودشان را نشانه دهند.

کل مواد غذایی ممکن میباشد آلرژی زا باشند،... ولی بعضی از آن‌ها شدت بیشتری در ایجاد حساسیت دارا هستند. تخم مرغ، ماهیها و غذاهای دریایی، میوه هایی نظیر فندق ،بادام، گردو، زردآلو، گیلاس، به، هلو، سیب، گلابی، آلو، زیتون، شیر گاو، چغندر، گیاهان چتری مانند رازیانه، هویج، زیره، جعفری، فلفل سبز ، دلیل بروز 90 درصد حساسیتها میباشند.

از دیگر مواد غذایی که موجب 10 درصد آلرژیها می شوند، می اقتدار به میوه های غیر بومی ( آناناس، موز، کیوی، خرمالو، انبه، نارگیل )، گونه های سبزیها مانند لوبیا، باقلا، نخود، نخود فرنگی و سویا، آردگندم، صدف، گوشت گاو، سیب زمینی، گوشت مرغ و خردل اشاره کرد.

سیر، گوشت بره، مارچوبه، قهوه، فرمان روا بلوط، شکلات، کلم قرمز‌رنگ، انگور، تربچه، پیاز، پرتقال، ادویه، پسته، توت فرنگی، مخمر نان، قلوه، گوجه فرنگی و کنجد دیگر خوراکیهایی اند که به تدریج ممکن میباشد سبب ساز حساسیت شوند. تا پیش از یک سالگی، تخم مرغ، بادام زمینی و شیر گاو مهمترین مواد غذایی حساسیت زا می‌باشند.

علایم آلرژی غذایی مشمول :
گلگون شدن پوست، سوزش و خارش در تن (کهیر)، تورم دهن گلو و نای(آنژیوادما) ، سختی در بلعیدن، قورت دادن و تنفس، گرفتگی سینه، پریشانی، اضطراب، سنگین شدن راز، انقباضات شکمی، شرایط تهوع، استفراغ، ضربان سریع و نامنظم قلب. در مواقع خیلی شدید این آلرژی می تواند سبب ساز به شوک خواهد شد.


شوک آنافیلاکسی : به وسیله طعام، داروهای تزریقی یا سم حشرات (اکثر وقت ها حشراتی که زهر و نیش آن ها سبب ساز بروز واکنش های آلرژیکی می شوند دربرگیرنده زنبورها، زنبور عسل، زنبور سرخ، زنبور رنگ زرد ومورچه میباشد)پدید می آید و یک واکنش آلرژیکی ناگهانی، قوی، بالقوه و مهلک میباشد با علایمی که بر نواحی گوناگون تن تاثیر می گذارد. معمولا این علایم خیلی سریع بعد از ورود مواد حساسیت زا به تن بروز می کند و مشتمل بر خارش های شدید و تورم در سراسر تن و تنگی نفس میباشد و حتی می تواند باعث به شوک خواهد شد که یک تهدید جدی برای زندگی بیمار به شمار می آید.

آلرژی های هوایی : به وسیله مواد حساسیت زایی که از طریق هوا نقل و جابجایی می یابند بروز می کند.

آلرژی های تماسی : از طریق تماس پوستی با ماده الرژی زا پدید می آید.آلرژی های تماسی پوستی معمولا علایمشان بعداز ۳۰دقیقه پدیدار می گردد، هر تعدادی ممکن میباشد بروز این علایم تا چندین ساعت ارتفاع بکشد. مواد حساسیت زایی وابسته به این مجموعه مشمول سم درخت بلوط و پیچک، شیرابه کائوچو، رنگ های مصنوعی داروهای متعدد، عطرها و وسایل آرایشی مانند رنگ موی و بو میباشد.

فلزی که معمولا در دکمه ها، سنجاق های گیسو، کتف های فلزی، زیپ جامه و قزن، و بدلیجات بکار می رود می تواند منجر بروز عکس العمل در این آلرژی خواهد شد .علایم ضعیف مرتبط با این آلرژی یک جوش خارش دار و برآمده، سرخی و تورم پوست، کهیر، اگزما ( ملتهب شدن، خشک شدن و شکاف پوست که در زیر تاول پوشیده گردیده اند ) می‌باشند.

در حساسیت های تماسی پوستی برای بهبود علایم باید تماس پوست با ماده تقصیرکار به صورت دائم حذف شود.
درک کردن نکاتی درباره مو سر و عامل ها اثرگذار بر پرورش خوب آن
مو تندرست و خوشگل در داشتن حس لطافت و زیبایی حتی ادب خل وچل اثر بسزایی داراست. به این ترتیب مراقبت سالم گیسو موضوعی میباشد که هیچ وقت از لحاظ بدور نبوده و آدم همواره با کشف و کاربرد گیاهان دارویی کارایی داشتند موهای خویش را پاک و قشنگ نگه داراست.با توسعه علم ها پزشکی و تغذیه مطالعات بشر بر التفات مواد مصرفی و داروها روی گیسو ارتقاء پیدا کرد به نحوی که وی چیره شد با کاربرد دانش در نگهداری زیبایی اش سعی بر مراقبت موهای خویش نماید.مو تن بشر را دارنده ساختاری فولیکولی میباشد که به دو تیم تقسیم میشود؛ یکی از پیاز گیسو که سلول های آن زنده میباشد و شغل ساخت و ساز مو سر را برعهده داراست و در قسمت دیگری که دربرگیرنده ساقه پنج لایه موی میباشد.همینطور در ساختار گیسو یک غده چربی و عضله وجود داراست که هنگام سوزوسرما، گرما، خوف و... موجب تغییر و تحول شرایط موی می گردد.یک کدام از مهمترین ارکان مو سر غده چربی میباشد که منجر قابل انعطاف و مرطوب نگه داشتن مو سر می‌شود و از نفوذ قارچ ها و میکروب ها به درون پوست رمز دوری می نماید. ترازو ترشح ماده ای که بوسیله غده چربی مو سر ساخت می‌شود پایین اثر عامل ها زیادی جای دارد به همین عامل برخی اشخاص موهای چرب خیس و بعضا دیگر که غده چربی گیسو آن ها چربی جامد ساخت و ساز می نماید، گیسو کم آب تری دارا هستند بر این شالوده می بایست بیان کرد ساخت‌و‌ساز چربی سبب ریزش موها نمیشود.

غده چربی و ریزش گیسو
به صورت کلی هر تار مو سر رمز بشر دارنده چرخه معاش دربرگیرنده، پرورش، استراحت و ریزش میباشد. این زمان در مو راز به صورت میانگین سه سال ارتفاع میکشد که در هر شخص متغیر میباشد.در هر شبانه روز درصدی از موها در فاز ریزش میباشند که تعداد آن ها از 50 تا 150 تار متغیر میباشد. بعداز این که ریزش رخداد می افتد، فولیکول گیسو مجدد وارد فاز پرورش میشود و استارت به تشکیل پرورش مو سر می نماید. براین اساس ریزش نباید منجر نگرانی خواهد شد و این تعداد ریزش موی موجب خالی شدن مو سر در بخش حیطه راز نمی‌شود.رشد موها پایین اثر هورمون های غدد مترشحه داخلی بوده و از طرف دیگر مسئله موروثی در آن اثرگذار میباشد.بطور معمول اشخاصی که پشمالو میباشند فرزندشان هم پرمو میشوند اماگاهی ممکن میباشد بعضا اشخاص پرمو فرزندانشان به طاسی رمز مبتلا شوند. اکثر وقت ها پزشکان پوست و گیسو معتقدند سرعت پرورش گیسو برحسب حالت فرق می نماید. موی ها در فصول گرم سال و در جوار روشنایی آفتاب سریع خیس رویش می نماید.در تاثیر تابش نوروفروغ خورشید تابش اشعه مادون قرمز رنگ ارتفاع موج بلندی را ساخت و ساز می نماید که توان نفوذ بالایی دارااست و از این رو تا اعماق پوست نفوذ می نماید.همین دستور باعث گشاد شدن دریچه آن گردیده و تابش این اشعه موقعیت مالامال خونی موضعی ساخت می نماید و موجب تقویت و دوام موی می‌گردد ولی با اضافه شدن سن، رویش مو سر هم کمتر گردیده و سرعت پرورش فولیکول ها نیز تغییر میکند.پرورش گیسو همینطور با وضع و اوضاع تغذیه، جذب ویتامین ها و حالت ترشح غدد داخلی تن رابطه داراست.

اثر غدد داخل ریز روی پرورش موی
مهمترین غده درونی که در سکو اولیه با مو سر درباره ی میباشد غده چربی در فولیکول موی میباشد و بطور کلی سالم پوست و گیسو ناشی از کار غدد چربی زیرپوست میباشد که موقعیت موها را معلوم می نماید. زمانی این غده ها آغاز به ایجاد چربی می نمایند چربی تشکیل شده از راه و روش مجاری پوست به بیرون هدایت گردیده و گیسو بدین چربی احتیاج دارااست.درصورتی که این غده نادر کاری داشته باشد مبتلا بی آبی در پوست راز گردیده و مو سر کم آب و آسیب پذیر می‌شود. در این صورت ممکن میباشد انتهای مو سر تعدادی شاخه گردیده و تبدیل به موخوره گردد.وقتی که اینگونه اتفاقی برای موی می افتد شایسته ترین راه و روش برای معالجه کم آبی موی به کارگیری از مرطوب کننده ها و روغن گیاهی مانند روغن زیتون میباشد که تا حدی از جراحت دیدن مو سر خودداری می نماید.

در صورتی‌که شست وشوی موی در روز بیشتر از یکبار نباشد آسیبی به مو سر نمیرسد ولی به کار گیری مکرر از برس و کتف سبب ساز شکسته گردیده ساقه مو سر میشود و موخوره به وجود میاورد.ازآنجاکه سلول های پیاز مو سر دائماً نشر پیدا کرده و موی میروید برای عمل نیاز به مواد پروتئینی مانند: شیر، تخم مرغ، گوشت و موادی که در آنان روی و آهن گنجانده گردیده دارا هستند. چربی فولیکول مو سر منجر ریزش مو سر نمیشود، در واقع دلیل ریزش گیسو هورمون «تستسترون» میباشد.این هورمون مردانه در برخی از بانوان هم ساخت و ساز میگردد اما در مقایسه با مرد ها کمتر میباشد. تستسترون در فولیکول موی زنان اثر میگذارد. گیرنده ای در تن زنان هورمون تستسترون را به هورمون مردانه کار کشته تری به اسم هیدروتستسترون تبدیل می نماید و این هورمون سبب می گردد مواد شیمیایی جدیدی در پیاز مو سر ساخت و ساز خواهد شد و از رویش سلول های پیاز گیسو خودداری کرده و موجب ریزش موی گردد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.